Leiderschap begint bij je tenen

Samen met coach en trainer Mirjam te Slaa biedt Bureau Tijdink twee intensieve trainingsdagen over leiderschap. De training is voor managers, leidinggevenden en professionals. Tijdens deze tweedaagse training onderzoek je jouw persoonlijk leiderschap met de stem als uitgangspunt. Wat zegt je stem over jouw leiderschap en hoe kun je jouw persoonlijkheid erin door laten klinken?

Voor wie

Deze tweedaagse training is voor iedereen die bekend en vertrouwd is met persoonlijk leiderschap en nieuwsgierig is naar verdieping en verbetering. Ook deelnemers die eerder de training Zeggingskracht hebben gevolgd, kunnen starten met Leiderschap begint bij je tenen.

Deze training past bij je als je:

 • Meer bezieling wil leggen in wat je doet, laat horen en laat zien;
 • Leiderschap wil behouden, ook in spannende situaties;
 • Wil weten welke aspecten van jouw, reeds ontwikkelde, stijl bijdragen aan versterking dan wel verzwakking van je rol en positie;
 • In de praktijk iets anders wil laten horen, zien en overbrengen dan je altijd doet. En je wil onderzoeken hoe dat te gaan doen.

Het programma

Joost Tijdink over het programma:

Voor ons begint leiderschap bij je tenen. Wij maken de connectie tussen wat je lijf laat zien, wat je stem laat horen en wat dat vertelt over jou als ‘leider’. We verbinden als het ware de buitenkant met de binnenkant en vice versa. Zo kan het gaan over hoe je overkomt op anderen (buitenkant) en over wat dat over jou zou kunnen zeggen en de thema’s in je leven die van invloed zijn op je leiderschap (de binnenkant).

Dag 1

De eerste dag staat het onderzoek centraal naar de basis van je eigen specifieke leiderschapsstijl. Dit gebeurt aan de hand van de volgende vragen:

 • wat is de kern van jouw leiderschap?
 • welke overtuigingen horen daarbij?
 • wat wil je uitstralen?

Tussen dag 1 en dag 2 zit vervolgens een maand om inzichten in praktijk toe te passen en vragen en ervaringen (cases) mee te brengen naar de tweede dag.

Dag 2

De tweede dag staat in het teken van de overdracht naar de praktijk. Je doet verslag van je ervaringen, mede op basis van een opdracht die je hebt meegekregen. Ook wordt ‘gespeeld‘ met je persoonlijke casuïstiek.

Werkwijze

Mirjam te Slaa over de werkwijze:

Wij werken met methodieken die hun oorsprong hebben in de logopedie en het theater. Wij geven opdrachten die uitdagen en je andere kwaliteiten en talenten van jezelf laten opzoeken. De groep functioneert mede als klankbord over wat het effect is van wat je laat zien en horen. Onze theoretische basis is de Transactionele Analyse. Deze richt zich op de bewustwording van je patronen die je in de loop van je leven hebt ontwikkeld. Het gaat dan om denken, doen en voelen. Het geeft je gereedschap te reflecteren op hoe jij je tot jezelf en anderen verhoudt en ondersteunt je bij je ontwikkeling en groei.
Zo wisselen theoretische modellen, ervaringen en reflectie elkaar af.

Resultaat

Na deze twee dagen ben je bewust van jouw leiderschapsstijl en het effect ervan. En ben je in staat daar andere keuzes in te maken wanneer je dat wil.

Dit gebeurt met je na de training Leiderschap begint bij je tenen:

 • Je vergroot je vanzelfsprekendheid en mate van ontspanning;
 • Je kan je beperkende overtuigingen omzetten in stimulerende, waarmee je groei en ontwikkeling bevordert;
 • Je bent effectiever en efficiënter in stemgebruik en non-verbale communicatie;
 • Je blijft bij jezelf, ook in spannende situaties;
 • Je ervaart meer balans tussen je functie, rol en persoonlijkheid.

De begeleiders

Deze tweedaagse wordt gegeven door Joost Tijdink senior (team)coach. Ze zorgen voor directe veiligheid en gaan vervolgens uiterst kernachtig aan de slag met het vergroten van ieders persoonlijk leiderschap. Ze dagen uit en stimuleren iedere deelnemer goed naar zichzelf te kijken.

Ze zijn ‘to the point’, met zorg confronterend en respectvol met ieders persoonlijke grenzen. De werkwijze daarbij is divers, speels en onderzoekend.

Mirjam te Slaa en Joost Tijdink vormen al 20 jaar een unieke combinatie. Al ruim acht jaar geven zij samen met groot succes de stemtraining “Zeggingskracht”.

Praktisch

Data:                            Op aanvraag

Locatie:                       Amsterdam

Tijden:                        van 9.30 tot 17.00 uur

Kosten:                       € 590 inclusief koffie, thee, fris en lunch

Max. groepsgrootte: 8 personen

Wil je meer informatie of persoonlijk contact met Joost Tijdink? Je kan hem bellen op nummer: 06-53760904